Prosjektet

Neo blir et unikt tilskudd i boligmarkedet på Ås.

122 leiligheter fordelt på fem etasjer, utført i en arkitektur som både henter inspirasjon fra klassiske industribygg og bygårder fra forrige århundreskifte. Utbygde nisjer i fasaden og skråtak vil gi Neo en tydelig personlighet. Et hjem med karakter er fint, i Neo får du det i massevis.

Det blir en fin miks av små og litt større leiligheter, med fokus på effektive, kompakte hjem. Det er mange unge mennesker som kommer til Ås og blir der over tid, de har verken bruk for eller ressurser til store boliger i denne perioden.

Dette betyr selvsagt ikke at det har blitt gjort noen kompromisser, i Neo får du et hjem med kvalitet på alle kanter. Det blir stor variasjon på leilighetene, også her er allsidighet et nøkkelord. Vi bygger effektive 2-roms på ca. 40 kvm, litt større 3-roms på 60-75 kvm og mer romslige 4-roms varianter på mellom 80 og 95 kvm.

Neo ligger i Brekkeveien, sentralt rett ved Ås stasjon.

Les merSjekk boligvelger

Deling. På alle plan.

I Neo blir delingsfokuset synlig fra kjeller til loft. Aller øverst kommer den store, felles takterrassen, og selv i en verden full av takterrasser blir denne noe helt for seg selv. Den dekker hele taket og blir grønn, allsidig og variert som omgivelsene.

Kjøkkenhage, gressplen og bikuber, bord, benker, fuglebad og fuglekasser, bordtennisbord og treningsapparater – her blir det lagt opp til trivsel for alle. Også de med vinger.

Delingskulturen i Neo blir også med nedover

Noen etasjer får sitt eget stillerom som kan fungere som hjemmekontor, sosial sone eller bare et sted å være stille alene. Et sted å lade ut etter en lang studiedag eller krevende dag på jobben. I en verden med nonstop inntrykk fra alle kanter, er dette rom vi tror mange vil sette pris på.

I et av næringslokalene satser vi på å få til en delingsordning av verktøy, sports- og friluftsutstyr, kostbare eien – deler som ofte tilbringer mesteparten av tiden sin i en bod. Å dele dette er sunn fornuft, og bra både for økonomien og klimaet. Vi er i en spennende dialog med utleieordningen BUA, en organisasjon som virkelig har fått sving på dette.

Vi regner også med å få til en delings – ordning på bil hvor naboskapet får til – gang på biler med litt ulike bruksområder, og booker dem via en app. For gjen – stander som faller i verdi bare av å stå stille – slik de fleste biler gjør mesteparten av tiden – er en slik løsning godt nytt for bankkontoen. I kjelleren får hver enhet sin egen sportsbod, og vi legger også opp til et treningsrom. Det var det mange som etterlyste i spørreundersøkelsen vi har hatt, og dette er et fint ønske å oppfylle.

Perfekt beliggenhet.

Alle gode ting er tre i Ås. Du får et hjem designet for trivsel, Neo blir formet som en hestesko med en trivelig bakgård med gress, benker, planter, trær og lekeapparater. Et fabelaktig alternativ når vinden blåser på taket og stillerommet blir for stille.

Spennende sted.

Uteområdet rundt NEO blir også en verdifull kvalitet. Trær, gress busker og stier som gjør det lett å ta seg en kort rusletur. På gateplan blir det butikker, og vi håper at det minste forretningslokalet kan bli en «intern» kafé for beboere og nærområdet – enda et møtested for gode naboer.

Sentrum av Ås ligger like ved. Ås har utviklet seg til å bli et sted med tilbud på det aller meste, og alt ligger rett i gangavstand. Å ramse opp avstander har liten hensikt, det meste kan telles i antall skritt. Det er gode bussforbindelser til andre deler av distriktet, og togstasjonen ligger et stenkast unna. Derfra er du på Oslo S i løpet av 19 minutter.

Skog og mark er også lett tilgjengelig, Kroløypa er en fin rundløype både sommer som vinter, og i Vardåsen får du kupert terreng med knatter og knaus hvor klatresko kommer til nytte.